Unifruit

Tvrtka UNIFRUIT osnovana je 2014. godine. Djelatnosti kojima se tvrtka bavi su proizvodnja bezalkoholnih pića i stolne vode.

U samoj proizvodnji zaposleno je tridesetak djelatnika od kojih su tri prehrambena tehnologa koji vode proizvodnju i jedan tehnolog kao voditelj labaratorija. U sklopu tvrtke posjedujemo kemijski i mikrobiološki laboratorij.

Proizvodni kapaciteti

Tvrtka posjeduje liniju za punjenje negaziranih pića i liniju za punjenje gaziranih pića, liniju za proizvodnju nektara u višeslojnoj kartonskoj ambalaži te pet strojeva za proizvodnju PET ambalaže. Kapaciteti punjenja negaziranih pića (sirupi, light sirupi, gotova pića bez CO2) su negdje oko 6000 L/h, dok kapacitet linije gaziranih pića je 6500 L/h, a nektara 4500L/h. Maksimalni kapacitet proizvodnje PET ambalaže iznosi 125.000 komada po danu.

U proizvodnji ambalaže zastupljene su boce od 0,2 L, 0,33 L, 0,5 L, 1 L, 1,25 L, 1,5 L, 2 L, 3 L, 5 L i 6 L za proizvode koji se pune u našoj proizvodnji.

Skladišni prostor

Unifruit raspolaže skladišnim prostorom koji se sastoji od:

  • skladište sirovina i materijala 400 m2
  • skladište PET ambalaže 400 m2
  • skladišta sirovina i materijala 120 m2
  • podnog skladišta gotovih proizvoda 800 m2
  • regalnog skladišta kapaciteta 840 Euro paleta
  • natkrivenog skladišnog prostora 260 m2

Ambalaža

Ambalaža je jedan od ključnih faktora svakog proizvoda jer štiti proizvod od vanjskih utjecaja, te jamči kvalitetu i sigurnost proizvoda. Tvrtka posvećuje veliku pažnju smanjenju utjecaja na okoliš, u skladu s navedenim, tvrtka ne koristi PVC materijale u primarnom, sekundarnom i tercijarnom pakiranju, te se sva ambalaža koju tvrtka koristi može reciklirati.

U skladu sa EU zakonodavstvom, za svu našu ambalažu imamo Izjavu o sukladnosti od dobavljača. Čistoća PET ambalaže se redovito kontrolira u internom i eksternom laboratoriju, te se dodatno radi analiza na teške metale, prema EU zakonodavstvu.

Dobavljač koji izrađuje višeslojnu ambalažu za punjenje nektara posjeduje FSC certifikat. Cilj ovog certifikata je promicanje ekološki odgovornog, društveno korisnog i ekonomski održivog gospodarenja svjetskim šumskim resursima.

Certifikati

Vođeni principima proizvodnje sigurne i zdravstveno ispravne hrane, te kako bismo našim kupcima ponudili visoko kvalitetne proizvode, implementirali smo IFS sustav svim našim proizvodnim pogonima.

International Food Standard (IFS) je međunarodna norma koja propisuje najviše zahtjeve za sigurnost i kvalitetu hrane za proizvođače prehrambenih proizvoda.

Uvođenjem ove norme osigurali smo:

  • proizvodnju kvalitetnih i sigurnih proizvoda prema zahtjevima potrošača,
  • ispunjavanje zahtjeva o sigurnosti i higijeni hrane,
  • ispunjavanje zahtjeva i očekivanja kupaca koji se odnose na stalno poboljšanje kvalitete proizvoda i poslovanja,
  • usavršavanje i stalnu edukaciju zaposlenih kroz interne i eksterne tečajeve.

HACCP

U našim proizvodnim pogonima također smo implementirali HACCP. HACCP je sustav koji identificira moguće opasnosti (biološke, kemijske i fizičke) koje mogu utjecati na sigurnost hrane.

Primjenom HACCP sustava provodi se preventivna kontrola svih faza proizvodnih procesa u svrhu garancije zdravstvene ispravnosti proizvoda. HACCP jasno definira zadatke i odgovornosti u svim koracima proizvodnog procesa i fokusira se na utvrđena kritična mjesta u proizvodnom procesu, čime je omogućen nadzor nad tim točkama, te stalni napredak i inovativnost u procesima.

UNIFRUIT d.o.o.

Vladimira Nazora 1/d

31552 Podravski Podgajci, Hrvatska

tel: 031/550-143

fax: 031/550-139

e-mail: info@unifruit.hr

Pošaljite nam poruku ili upit

* Polja označena zvjezdicom su obavezna

* Popunjavanjem ovog upita suglasan/na sam s obradom mojih osobnih podataka (ime i prezime, e-mail, broj telefona, adresa i naziv tvrtke) u svrhu upita.

UNIFRUIT d.o.o.

Vladimira Nazora 1/d

31552 Podravski Podgajci, Hrvatska

OIB: 30532096995

tel. 031/550-143, fax: 031/550-139

info@unifruit.hr